Пропускане към основното съдържание

Постигни щастието в 10 стъпки

Обичай себе си. 

Това е първата стъпка, която трябва да направиш. Да се обикнеш такъв какъвто си. С всичките си предимства и недостатъци. И спри да се обвиняваш за всичко, което не си направил или не си постигнал. Заобичай се още сега. Спри да си казваш, че си си дебел (а), грозен (а), нереализиран (а) и каквото друго си казваш. Просто застани пред огледалото и си кажи: "Аз съм най-ценния човек на света. Заслужавам щастие. Заслужавам да бъда това, което съм. Заслужавам да правя това, което искам да правя. Заслужавам да имам това, което искам да имам. Заслужавам да съм там, където искам и с когото искам. Наблюдавай как започваш да се чувстваш, как се променя излъчването ти, как се променят усещанията ти. Запази този образ и тези усещания в тялото си и остави те да те водят. Прави това по 5 минути всяка сутрин и наблюдавай какви промени започват да настъпват с теб и в живота ти.


Дневник на благодарността

Води си дневник на благодарността. Започни като благодариш за всичко, което си постигнал, за всичко, което имаш, за всичко, което си направил. Напиши 100 неща, за които си благодарен. Благодари и за хубавото, и за това, което оценяш като лошо, защото то те е накарало да прогледнеш и да започнеш да виждаш света по нов начин. То те е водело към по-високо ниво на осъзнаване и ново ниво на развитие. Благодари за всяка позитивна промяна всеки ден, колкото и малка да ти се струва. Отдай й нужното значение и внимание. Благодари за всяка сбъдната мечта. Обикновено всяко нещо, което ни се случва сега, сме си го мечтали някога. Затова отдай нужното време и значение на всяка сбъдната мечта. Радвай й се. Обичай я. Прегръщай я.


Помири се с миналото си и с родителите си


Ако си бил нараняван в детството, бил си пренебрегван, чувствал си се самотен, необичан и обвиняваш за това родителите си или някой друг, спри да го правиш. Това с нищо няма да ти помогне. Ако беше така отдавна щеше да си щастлив и успешен. Прости им. Помоли ги за прошка. Прости и на себе си. Можеш да го направиш мислено по свой си начин или ако не знаеш как, можеш да потърсиш услугите на специалист. Всичко това ще ти помогне да почувстваш огромно облекчение. Ще промени отношението ти към хората и към живота, ще те научи на състрадание и разбиране. Ще отвори каналите на изобилието в живота ти.


Спри да съжаляваш за миналото

Миналото е приключило. Нищо в него не може да бъде променено. Безвъзвратно си е отишло. Това, което е по-добре да направиш е да си изясниш какво искаш да постигнеш от тук нататък и да намериш начините как да го направиш. Това автоматично те води към стъпка 5.


Създай неустоим образ на своето бъдеще

Изясни си кой си и какво искаш от живота. Изясни си къде искаш да бъдеш и какво искаш да правиш. Изясни си с какви хора искаш да общуваш. Изясни си всичко с най-големи подробности за всички сфери на живота ти. И в никакъв случай не си слагай ограничения. Повярвай, че всичко е възможно и от теб зависи да го постигнеш. Довери се и на тази невидима сила, която винаги ни помага, когато знаем какво искаме и на къде вървим.


Живей тук и сега

Единствения момент, в който можеш да си е момента сега. Единственото място, на което можеш да си, е мястото, на което си сега. Единствените хора, с които можеш да общуваш са хората, с които по една или друга причина си сега. Единственото нещо, което можеш да правиш е това, което правиш сега. Ако във всичко това има нещо, което не ти харесва, СЕГА е момента да си изясниш какво е то и какво искаш на неговото място. СЕГА е и момента да действаш, за да го постигнеш.


Действай!

Изясни си точно какво искаш. Изясни си го за всички сфери на живота. Отдели специално време, за да го направиш. Изгради си неустоима визия на живота, който искаш. Отдели толкова време, колкото ти е нъжно, за да видиш, чуеш, усетиш всичко в най-малки детайли. Избери си едно нещо, което усещаш, че е най-важното за теб и действай докато го постигнеш. Тогава започни със следващото.


Освободи се от всичко, което ти пречи да се развиваш и да вървиш напред

Освободи се от всичко, което ти пречи да се предвижваш от мястото, където си, към мястото, на което искаш да бъдеш. Ако имаш страхове или вярвания, които ти пречат, ако има хора, които те спират, освободи се от тях. Запитай се този човек или това нещо в мен помага ли ми или ми пречи и с какво да го заменя, което ще ми помага да вървя напред и да постигам това, което искам.


Никога не се отказвай

Действай докато постигнеш желаното. Никога не се отказвай. Ако се почувстваш изморен, обезверен, или не знаеш какво да правиш или как да продължиш, спри, почини си. Дишай. Отпусни се. Разходи се. Срещни се с хора, които ти действат зареждащо. Направи нещо, което ти доставя удоволствие, ти най-добре знаеш какво е то. Всичко това ще те зареди с ново сили и енергия, за да продължиш с лекота.


Вярвай в чудеса

Чудеса се случват всеки ден, особено ако вярваш в тях. Ако някой е постигнал нещо, значи то е възможно. Но дори и никой да не го е постигнал, но ти усещаш, че можеш да го направиш, значи е възможно. Всички изобретения са създадени по този начин. Преди 100 години едва ли някой си е представял, че машина ще пере прането му и ще мие съдовете му, докато той се занимава с нещо любимо. Но някой е повярвал, че това е възможно и го е направил. Така е улеснил живота на милиони хора по света. Това се нарича принос. И всеки е роден, за да дава някакъв принос, независимо колко голям или малък е той. Затова изясни си, кое е това нещо, което ти искаш да направиш за света и да постигнеш за себе си, повярвай че можеш да го направиш и го направи! Светът има нужда от теб!

Вярвай в себе си и действай, за да ставаш с всеки ден онази уникална версия, която всъщност си!

Мария



Коментари

Популярни публикации от този блог

Какво научих през последните пет години

За да си удовлетворен от живота, просто трябва да живееш в синхрон със същността си. Много често хората си мислят, че живеят по този начин, но фактът че не са щастливи и удовлетворени, говори, че всъщност не е така. Влиянието на моделите, наложени от обществото е много силно. От това как да се обличаме, какъв телефон да имаме, как да е обзаведен домът ни, до какъв да е партньорът ни, коя професия е престижна, каква кола да караме... И ти навярно  ги следваш, всички или някои от тях. Все пак така са те учили откакто си се родил. Но ако надникнеш дълбоко в себе си, като преди това напълно се изолираш от онова, което са ти казвали, че трябва да бъдеш, да казваш, да имаш и от начина, по който живееш сега, какво ще видиш, чуеш, усетиш, осъзнаеш? И съвпада ли то с това, което е сега в живота ти? Такъв ли си, какъвто се виждаш? Това ли са усещанията, които ти носят щастие и удовлетворение? Потърси отговорите в себе си! Ако ти е трудно да го направиш сам, потърси специализирана помощ,

Живот отвъд ограниченията

За много хора в днешно време вече не е тайна, че да променяш нещата в живота си, които не ти харесват и ти носят неприятни усещания, е нещо напълно нормално и постижимо. Ако до преди 10-15 години, да живееш в рутината, под прикритието на фалшивата сигурност и да се въртиш в омагьосания кръг на преживявания, резултат от трупани в миналото блокажи, се считаше за нещо нормално и дори никой не подозираше, че е така, то днес, да се освободиш от блокажите си и да последваш най-дълбоките желания на душата и сърцето си е дори необходимост, ако искаш да си щастлив и удовлетворен от живота.  "Най-великото откритие на моето поколение е, че хората могат да променят живота си, променяйки вътрешната си нагласа." Уйлям Джеймс Миналото отдавна си е отишло, а да се въртиш в остатъка от отпадъците му е най-малкото глупаво и самосаботиращо развитието ти като личност. Което пък в най-добрия случай те държи на едно и също място, в едни и същи неудовлетворяващи приживявания години наред. С