Пропускане към основното съдържание

Детоксикация за Здраве, Свежа Енергия и Добро Настроение!

Детоксикацията е процес, с помощта на който изчистваме тялото си от шлаки и отрови.

За да сме здрави и енергични, трябва храната, която ежедневно приемаме да е богата на съставки, които по естествен начин извеждат отровните елементи от телата ни.

Научно доказано е, че има храни, които насищат телата ни с токсични елементи.

Но има и храни, които приемани всеки ден, освен че извеждат токсините от тялото, пазят го и от нови замърсявания, хранят го пълноценно и ни дават енергията, която все не ни достига и за която мечтаем.

Когато тези храни са съчетани по подходящ начин, така че да се получи ефектът на синергия между съставките, взаимоотношение, при което полученият ефект е различен или по-голям от сумата на индивидуалните ефекти, тогава и резултатите са много по-добри.

Кои храни, съчетани по този начин, приемани всекидневно, ни осигуряват ежедневна детоксикация, здраве и енергия:

Моркови

Подпомагат изчистването на дебелото черво и промиването на токсините. Наред с това благодарение на високото съдържание на бета каротин в тях, който преработен в черния дроб се превръща във вит. А, подобряват метаболизма, предпазват тялото от окисляване, стимулират имунната система, предпазват кожата от вредното влияние на UV лъчите.

Калция, фосфора и магнезия, които също се съдържат в морковите подпомагат изграждането на костите и нервната система. Спомагат за здраво сърце, зъби, коса, нокти и гладка кожа. Магнезият подпомага мозъчната дейност, разграждането на мазнините и усвояването на хранителните вещества.

Броколи

Съдържат в големи количества витамините С, В1, В2, В3, В6, К, бетакаротин и минералите калций, желязо, магнезий, калий, цинк. Но най-ценната съставка в броколите е сулфорафанът, който подпомага способността на тялото да се пречиства от оксидантите от храната и въздуха. Предотвратява появата на ракови клетки и спира растежа на вече създадени туморни клетки.

Спанак

Сред арабите спанакът бил известен като „принц на зеленчуците“. Листата на спанака са богати на калций, желязо, цинк, Омега 3, селен. Съдържа и витамините А, С, В1, В2, Е и РР. Освен детоксикатор, спанакът повишава и хемоглобина, което го прави отлично средство в борбата с анемията и предотвратяването й. Предпазва от болестите на днешното време диабет, рак, сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания, атеросклероза, болести на очите, затлъстяване. Спанакът също така заздравява костите, стимулира и мозъчната дейност.

Аспержи

Съдържат в големи количества калий и фибри. Пречистват храносмилателната система и тялото като цяло. Подобряват имунитета. Премахват подуването при ПМС. Антиоксиданта глутатион, който се съдържа в аспержите, унищожава свободните радикали и предпазва от злокачествени заболявания, възпаления, сърдечно-съдови заболявания.

Артишок

Богат е на много баластни вещества, които подпомагат детоксикацията на тялото. Антиоксиданта цинарин, който се съдържа в артишока е най-големият природен чистач на отрови и токсини в човешкото тяло. Артишока е наситен с витамини, микроелементи, минерали, белтъчини, полезни мазнини и въглехидрати, което го прави изключително полезен за зравето като цяло.

Моринга

Моринга е растение, за което почти не сме чували. Известна е още като „дървото чудо“ и още от древността се използва за лечението на много заболявания. Всяка една част на морингата има лечебни свойства. Флаваноидите, полифенолите и вит. С в съдържанието й я правят отлично средство в борбата със свободните радикали.

Моринга предпазва черния дроб от окисляване, интоксикация и увреждане. Подобрява здравето на сърцето и мозъка, както и неговата когнитивна функция. Спомага за поддържане нормалните нива на сератонин и допамин, които са отговорни за паметта и настроението. Моринга съдържа и големи количества витамини А и Е както и калий, калций, протеини и аминокиселини.

Спирулина

Спирулината притежава високи антиоксидантни свойства. Премахва натрупаните в дебелото черво отпадъци, пречиства черния дроб, премахва възпаленията, подсилва имунната система и подпомага лечението на хроничните заболявания. Богата е на лесно усвоими белтъци. Съдържа всички основни аминокиселини. Почти цялата гама от витамини, микроелементи и минерали. Всичко тава я прави както отличен детоксикатор, така и чудесна пълноценна храна за тялото.

Зелен чай

Флаваноидите, които се съдържат в зеления чай, подпомагат изхвърлянето на тежките метали от човешкото тяло. Полифенолите в него пък доказано предпазват мозъчните кръвоносни съдове от увреждане и това понижава риска от инсулт. Зеленият чай пречиства отделителната система, лекува затлъстяване, стимулира циркулацията на кръвта и енергията в тялото. Заздравява зъбите и намалява риска от кариеси.

Куркума

Куркумата подпомага балансирането на храносмилането и усвояването на хранителните компоненти. Има противовъзпалителното действие. Подобрява чревната пересталтика и предотвратява прекомерното образуване на газове в червата. Куркумата е богата на антиоксиданти, благодарение на което ограничава въздействията на свободните радикали, процес който предпазва клетъчните мембрани от увреждания, удължава живота на клетките и забавя процесите на стареене и клетъчна смърт. 

Проблемът в нашето забързано ежедневие е, че е много трудно и скъпо да си набавим всички тези полезни продукти и да ги съчетаем в правилните количества.

Затова съм много щастлива, че открих изцяло натурален продукт, който ги съчетава всичките. Този продукт има Европейски Златен Медал за най-високо качество, защото е изцяло натурален и съчетава продуктите в най-подходящите количества, за да се получи ефектът на усилване (синергия).


Ако искате да ви разкажа повече за този нов продукт, от който аз съм така впечатлена и доволна, пишете ми на лично съобщение
или ме потърсете на телефон: 0878 62 80 40 - Мария

Коментари

Популярни публикации от този блог

Какво научих през последните пет години

За да си удовлетворен от живота, просто трябва да живееш в синхрон със същността си. Много често хората си мислят, че живеят по този начин, но фактът че не са щастливи и удовлетворени, говори, че всъщност не е така. Влиянието на моделите, наложени от обществото е много силно. От това как да се обличаме, какъв телефон да имаме, как да е обзаведен домът ни, до какъв да е партньорът ни, коя професия е престижна, каква кола да караме... И ти навярно  ги следваш, всички или някои от тях. Все пак така са те учили откакто си се родил. Но ако надникнеш дълбоко в себе си, като преди това напълно се изолираш от онова, което са ти казвали, че трябва да бъдеш, да казваш, да имаш и от начина, по който живееш сега, какво ще видиш, чуеш, усетиш, осъзнаеш? И съвпада ли то с това, което е сега в живота ти? Такъв ли си, какъвто се виждаш? Това ли са усещанията, които ти носят щастие и удовлетворение? Потърси отговорите в себе си! Ако ти е трудно да го направиш сам, потърси специализирана помощ,

Постигни щастието в 10 стъпки

Обичай себе си.  Т ова е първата стъпка, която трябва да направиш. Да се обикнеш такъв какъвто си. С всичките си предимства и недостатъци. И спри да се обвиняваш за всичко, което не си направил или не си постигнал. Заобичай се още сега. Спри да си казваш, че си си дебел (а), грозен (а), нереализиран (а) и каквото друго си казваш. Просто застани пред огледалото и си кажи: "Аз съм най-ценния човек на света. Заслужавам щастие. Заслужавам да бъда това, което съм. Заслужавам да правя това, което искам да правя. Заслужавам да имам това, което искам да имам. Заслужавам да съм там, където искам и с когото искам. Наблюдавай как започваш да се чувстваш, как се променя излъчването ти, как се променят усещанията ти. Запази този образ и тези усещания в тялото си и остави те да те водят. Прави това по 5 минути всяка сутрин и наблюдавай какви промени започват да настъпват с теб и в живота ти. Дневник на благодарността Води си дневник на благодарността. Започни като благодариш за всичко, к

Живот отвъд ограниченията

За много хора в днешно време вече не е тайна, че да променяш нещата в живота си, които не ти харесват и ти носят неприятни усещания, е нещо напълно нормално и постижимо. Ако до преди 10-15 години, да живееш в рутината, под прикритието на фалшивата сигурност и да се въртиш в омагьосания кръг на преживявания, резултат от трупани в миналото блокажи, се считаше за нещо нормално и дори никой не подозираше, че е така, то днес, да се освободиш от блокажите си и да последваш най-дълбоките желания на душата и сърцето си е дори необходимост, ако искаш да си щастлив и удовлетворен от живота.  "Най-великото откритие на моето поколение е, че хората могат да променят живота си, променяйки вътрешната си нагласа." Уйлям Джеймс Миналото отдавна си е отишло, а да се въртиш в остатъка от отпадъците му е най-малкото глупаво и самосаботиращо развитието ти като личност. Което пък в най-добрия случай те държи на едно и също място, в едни и същи неудовлетворяващи приживявания години наред. С